top of page

ANKARA MAKER & ROBOTİK & KODLAMA

ÖĞRENCİ DERSİ

ankara-okuloncesi-kodlama.jpg
ankara-ilkokul-robotik-ders.jpg

MAKER & ROBOTİK & KODLAMA EĞİTİM SÜRECİ NASIL İLERLEMEKTEDİR?

3 yaşından itibaren kodlama çalışmaları yapılabileceğini biliyor muydunuz?  6 yaşına kadar ekrana maruz kalmadan, Finlandiya modeli somut materyal içeren eğitim setlerimizle çalışma yapıyoruz. Bilgisayarsız kodlama eğitiminin faydalarını öğrenmek için tıklayın!

İsteğe göre 5 ile 6 yaşından itibaren tablet ve bilgisayar üzerinde blok kodlamaya geçebiliyoruz.  Bu aşamadan itibaren hareket eden, kontrol edilebilen robotlar üretmeye başlıyoruz. Okuma yazma ve dört işlemin öğrenilmesinden sonra blok kodlamayla birlikte metinsel kodlamaya geçebiliyoruz. Yaşına uygun planlama ile zorluk çekmeden ve eğlenceli şekilde dersler tamamlanıyor. Artık çocuğunuz cep telefonuyla kontrol edebileceği araba, dijital metre, araç park kontrol sistemi, otomatik gece lambası, robot kol, otomatik çöp kovası benzeri ürünler yapabilecek. Okulunda beyin takımına davet edilecek. Kaliteli bir arkadaş çevresine sahip olacak. Projelerde yer alacak. İleride çocuğunuz bu alanda bir meslek sahibi olmayabilir, lakin unutmamak gerekir ki, gelecek yıllar kodlamayla idare edilen sistemler üzerine kuruluyor...

Neden kodlama öğrenmek gerekir? Algoritma ve kodlama ne işe yarar?

FAYDALARI

- Çocuklar okuma yazma bilmeden kolayca kodlamaya başlayabilir.

- Sınıfta heyecan yaratır. Farklı konuların öğretimini gerçekleştirmek için bir motivasyon aracı olarak kullanılabilir.

- Yön, sıralama, tahmin, problem çözme becerileri kazandırdığı gibi sadece eğlenmek için de mükemmel bir araçtır.

- Ekran karşısında geçirilen zamanı azaltır.

- Katılımı artırır.

- Öğrenmeyi somutlaştırır.

- Çocuklar defalarca deneyimlemek ister ve her zamankinden daha yaratıcı ve karmaşık komut dizileri yapabilmek için heveslenirler.

- Kodlamaya giriş yapan çocuklarımız aynı zamanda sayılar, renkler, toplama-çıkarma, ülkeler, şehirler, gezegenler, harfler, şekiller, vücudumuz gibi farklı kazanımları da edinirler.

- Matematik becerisi artar.

- Çocuklar blokları bir sıra dahilinde çıkarıp toplarlar ve dört işlemi kullanarak programlama yaparlar. Mesafe ve konum hesaplaması yaparlar.

- Çocuklar açık uçlu oyun yoluyla özgüven kazanırlar.

- Çocukları takım olmaya ve birlikte çalışmaya yöneltir.

- Mantıksal akıl yürütme mesafeleri, şekilleri ve değişik konumları tartışarak karşılaştıkları problemlere çözüm üretirler.

- Çocuklar programlamak için mevcut hikayeleri dikkatle dinler, sorular sorarak anlamaya çalışırlar. Çocuklar sonrasında kendi hikaye kurgularını oluşturup paylaşırlar.

- Çocuklar verilen hedefe farklı yollardan ulaşarak, problemler karşısında kendi özgün çözüm yollarını oluştururlar.

- Robotu konumlandırırken ve blokları panele yerleştirirken, farklı motor becerileri sergilerler.

- Çocuklara temel elektrik bilgisi kazandırır. Şema okuma ve görsel okur yazarlığı artar.

FAYDALARI
bottom of page