top of page

Aile ve Masal Kampımız Masal Gibiydi...

Güncelleme tarihi: 22 Tem 2018


Aile Masal Kampı'nı Sorgun Göleti'nde yaptık

14-15 Temmuz tarihlerinde Aile Masal Kampı yaptık. Sorgun Göleti Tabiat Parkı'nda gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz masal gibi geçti. Günler geçmesine rağmen mutluluğunu yaşamaktayız.


Kamp yapmak, kimileri için doğanın tadını çıkarıp rahatlamak iken kimileri için de iş yükü, soğuk, uykusuzluk ve rahatsızlık demek. Çok şükür ki biz ilk gruptanız :) ve aynı frekansta olduğumuz birçok aile var. Kampımıza on dört aile katıldı, bu ailelerden bazıları ile aile kampımızda tanıştık ve çok mutlu olduk.


Aile Masal Kampı için Sorgun Göleti Tabiat Parkı'nı tercih ettik

Oyun sadece çocuklar için değil, herkes için bir rahatlama aracıdır. Çocukları ile yağ satarım bağ satarım oynayan, top yarışı yapan, balon patlatmacada kıyasıya rekabet eden ebeveynleri görmek, çocuklarla kaliteli vakit geçirmenin önemini benimsemiş bir kurum olan bizler için gerçekten çok mutluluk verici.


Gün içinde bir çok etkinlik ve oyunla vakit geçirdik

Evet, birçoğumuz çok yoğun çalışıyoruz ve belki de çocuklarımıza gereken vakti ayıramadığımızı düşünüyoruz. Bazılarımız yaz tatilinde çocuklarımızın eksik olduğu dersleri takviye etmeye çalışıyoruz. Bunları yaparken telafi edilemeyecek tek şeyin, onların çocukluğu olduğunu da unutmamak gerek.


Yağ satarım, bal satarım.... Bir klasi lakin çoğu çocuk şu an bilmiyor :(

Aile kampımızda hem çocuklarımız hem biz çocukluğumuzu doya doya yaşadık. Sabahın ilk ışıklarına kadar oyunlar oynadık, şarkılar söyledik, sohbetler ettik.


Kamp deyince akla gelen kamp ateşidir. Ateşimiz hiç sönmedi...

Evet, ikinci gün belki biraz uykusuzduk ama önümüzde tadını çıkarmamız gereken bir gün daha vardı. Nihayet iki günün sonunda, çocuklarımızla ne kadar güzel ve eğlenceli vakit geçirebileceğimizi gördük.


Çadırda uyanıp, göl manzarasında kahvaltı yapmak gibisi olamaz...

Üstelik çocuklarımıza sorumluluk gereği bakmaktansa onlarla birlikte eğlenerek kendimiz için de bir şeyler yapabileceğimizi gördük. Bunun yanı sıra çocuklarımız hiçbir oyuncağa gerek kalmadan onlarca oyun oynadılar. Tanımadıkları birçok çocuk ile tanışarak yeni bağlar kurdular. Ateş yaktılar, kurbağa kovaladılar, balık tutup sonra geri bıraktılar :),


Balıklarla tanış olduk :)

Doğadaki çöpleri topladılar, takım olabilme becerilerini geliştirdiler.

Biz doyamadık, 28-29 Temmuz tarihinde tekrar bir oyun kampı planlıyoruz.


Amacımız her geçen gün daha fazla aileye ulaşarak daha fazla çocuğun hayatına dokunabilmek.


Evet, başarı için ders çalışmak, ödev yapmak, araştırmak da muhakkak önemlidir ama çocuğun anne ve babasıyla çimenlerde yuvarlanabilmesi, eşit kurallar altında oynayabilmesi, doğada serbestçe vakit geçirmesi, eğlenmek için hiçbir araca ihtiyacının olmadığını fark etmesi, ailesini mutlu görmesi ve ailesinin yanında kendini mutlu hissetmesi hayattaki her başarının anahtarıdır ve bize düşen görev de bu anahtarı çocuklarımıza teslim etmektir.

Etkinliğimiz hakkında minik de olsa fikir vermesi, doğaya iştahınızı kabartması için fotoğraflara bakabilirsiniz :)









bottom of page