top of page

mBot ile hem ellerini, hem beynini meşgul et!



mBot giriş seviyesi robotik eğitim setidir.

mBot, yeni başlayanlar için bir STEAM eğitim robotudur; Sadece bir tornavida kullanarak, adım adım talimatlar ve bir çalışma programı ile çocuklar sıfırdan bir robot inşa edebilir. Uygulamalı yaratma zevklerini deneyimleyebilirler. Gittikçe, çeşitli robotik makineler ve elektronik parçalar hakkında bilgi edinirler. Blok tabanlı programlamanın temellerini anlar, mantıksal düşünme ve tasarım becerilerini geliştirir.

M-Bot; MakeBlock firması tarafından üretilen ve bireylerin yazılımsal, donanımsal ve elektronik becerilerini geliştirmesi için tasarlanmış bir robottur. M-Bot’u satın alıp parçalarını birleştirdiğinizde şık ve sevimli bir robot ortaya çıkmaktadır. Bu robot, temel hareket kabiliyetlerine sahip olduğu gibi geliştirilmeye de açık bir platform sunmaktadır.

M-Bot 45 parçadan oluşmaktadır ve çocukların kolay bir şekilde monte edebilmesi amacıyla tasarlanmıştır. Piyasada bulunan karmaşık kitlerden ayrılan özelliği de çocuklar tarafından kolay monte edilebilir olmasıdır. Robot, Türkçe dil desteği de sağlamaktadır.


M-Bot Hangi Program ile Kodlanabilir ?

Cep telefonu, tablet gibi akıllı cihazlar ile kumanda edilebilme özelliğinin yanı sıra M-Block yazılım platformunu kullanarak bu robotu istenildiği gibi programlamak mümkündür. Modüler yapısı sayesinde kolayca sensörler vb. çevre birimleri eklenerek otonom olarak çalışma yeteneği kazandırılabilir.


7’den 70’e Ankara Robotik Atölyesi’nde M-Bot’un yeri nedir?

Küçük yaşlardan itibaren ya da ilk başlayanlara bilgisayarsız kodlama eğitimi vermekteyiz. Temel algoritma mantığı oturan, kodlamanın en temel ifadelerinden “if”, “else”, “loop”, “for” kavramlarını oyunlarla ve robotlarla kavratıyoruz. Sonrasında bilgisayarlı kodlamaya başlayan bireyler M-Bot ile heyecan duyar. Kullanımının kolay ve pratik olması, blok kodlamayla içerik üretimi gibi avantajları geçiş aşamasında büyük bir imkan sunar. Makinaya hükmedeceğini anlayan bireyler, artık kendi icatlarını yapmaya hazırdır. Arduino ile tanışır ve el becerisi, mühendislik, matematik, bilim ve sanat içerikleriyle ürünler ortaya koyar.




M-Bot ile Neler Yapılır?

· Engelden kaçan robot

· Çizgi İzleyen Robot

· Mesafe Ölçebilen Robot

· Gece Lambası

· Müzik ile Oynayabilen Robot vb.


Kazanımları Nelerdir?

· Robot programlama öğrenir

· Sensörlerin çalışma mantığını öğrenir.

· Algoritmik düşünce yapısı gelişir.

· El becerileri ve motor kasları gelişir.

· Dikkat süresi uzar.

· Scratch/m-block ile blok kodlama öğrenir.

· Geri bildirim alma-verme yeteneği gelişir.

bottom of page