top of page

Ankara'da Bir İlk! Ritim Kampı

Güncelleme tarihi: 16 Ağu 2018

ÇADIR KAMPINDA RİTİM EĞİTİMİ



Aileler, çocuklarıyla birlikte çadır kampı yapıyor. Şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyen aileler sosyal medya aracılığıyla buluşup, hiç tanımadıkları kişilerle tanışıyor. Yediden Yetmişe sloganıyla ortaya çıkan Aile Kulübü’nün paylaşımlarını takip eden anne ve babalar, çocuklarıyla birlikte katılmak için başvuru yapıyor. Buluşma günü belirledikleri güvenli alanlara gidiyorlar.



Daha önce masal ve oyun temalı kamplar yapmıştık. Son kampta Ankara’da bir ilke imza atıldı ve ritim kampı yaptık. Yaklaşık 20 farklı ritim aletiyle, hiç müzik bilgisi olmayan ailelere eğitim verildi. Eğitimin ardından ortaya çıkan sanat herkesi şaşırttı.



Kamp etkinliği tanışma oyunlarıyla başladı. Doğa bilinci ve kampçılık eğitiminin ardından oyunlar başladı. Unutulmaya yüz tutmuş, şehirde neredeyse oynanmayan kültürel oyunlarımız olan “yağ satarım bal satarım”, “mendil kapmaca” oyunlarında hem çocuklar hem de yetişkinler çok eğlendi.



Organizasyonda görev alan Sınıf Öğretmeni Ahmet Tekin “Oyunlar çocuğa hayatı gösterir. Mücadele etmeyi, sıra beklemeyi, tahammül ve sabrı oyunlar öğretir. Nitelikli oyunlarla büyüyen bireyler hayatlarında başarılı olmaktadır.” dedi. İki gün boyunca denge, strateji güçlendirme oyunları oynandı. Halat çekme, çuval yarışı gibi güç oyunları da ihmal edilmedi. Gece yakılan kamp ateşinin başında canlı müzik, karaoke yapıldı. Işık kirliliğinin olmadığı ormanda gece yürüyüşü yaparak yıldızlar izlendi. Gök yüzü ve yıldızlar hakkında eğitimler verildi.




Güvenliği sağlamak amacıyla nöbet tutan eğitimcilerden Sedat Coşar “Güvenlik çok önemli. Ekip ruhunun oluşması, güvenilecek kişilerin kolayca fark edilebilmesi için herkese tek kullanımlık bileklik veriyoruz. Etkinlik boyunca kolunda duruyor. Bu güne kadar başımıza olumsuz bir olay gelmedi. Her şeye rağmen herkesin güvende uyuması için sabaha kadar bekliyorum.” dedi.



Pazar sabahı güneşin ilk ışıklarıyla uyanan ailelerin çoğu ilk kez çadırda uyumanın verdiği heyecanla güne başladı. Egzersizle uykusunu dağıtan aileler kahvaltının ardından penguen dansı, tabu, çocuğumu tanıyorum gibi oyunlarla etkinliğe devam etti. Sonrasında survivor parkurunda vakit geçiren aileler evlerine dağıldı.


Diğer eğitim ve etkinliklerimizden haberdar olmak tıklayın.

bottom of page